0
0

Головні тренди жіночого одягу зимою 2024 року

Тенденції у сфері моди змінюються зі швидкістю світла. Деякі елементи дизайнери запозичують з минулого, інші є результатом розвитку модної індустрії. Зима тільки почалась, і Новий рік вже незабаром, тому розгляньмо, які тренди жіночого одягу очікують нас у 2024 році.

Колір металік – повернення в яскраві 70-ті

В моду знову повертаються речі з металізованих тканин: светри, джинси, верхній одяг, взуття. Це можуть бути як текстильні вироби з напиленням, так і вироби з тканин сріблястого кольору, на кшталт плащівки, штучної шкіри. Перед Новим роком цей тренд якраз стане в пригоді, адже куди як не на новорічну вечірку вдягнути сріблясту сукню чи блискучі туфлі? Якщо ви не готові до занадто яскравих перевтілень, наприклад, до ботфортів чи об’ємного пуховика кольору металік, завжди можна почати з деталей: сережок, намист, ременів, невеликих вставок на одязі.


Акцент на плечах

2024 року акцентні плечі стануть невід’ємним елементом модного аутфіта.  Попри той факт, що невеликий акцент на плечах завжди додає образу структурованого вигляду, цього разу мова йде про справді гіперболізовані елементи. Перевага акцентних плечей, особливо в піджаках, пальтах та вечірніх сукнях в тому, що вони додають образу грацію, візуально зменшують об’єми стегон.



Хутро

Декілька років тому ми вже спостерігали повернення в моду хутряних вставок на взуття. У 2024 році актуальними будуть повністю хутряні речі: пальта, шуби, худі, сумки. Не обійдеться і без декоративних хутряних елементів. Звичайно, у більшості випадків мова йде про штучне хутро, адже для свідомого споживача важливе відповідальне ставлення до тварин.


Жилети

Костюмні жилети ми активно носили весною та літом у складі льняних та бавовняних костюмів. Зимою актуальні варіанти з костюмної тканини, хутра та пряжі. Теплі стьобані жилети знову можна носити як самостійний верхній одяг до спортивних та в’язаних костюмів. Це зручно і практично, а тепер ще й актуально. Для тих, хто полюбляє створювати нешаблонні поєднання, можемо порадити додати в образ нотку етностилю, обравши жилет з етнічними мотивами, вишивкою, тканими елементами.


Спідничні костюми

Комплекти зі спідницями різної довжини створюють конкуренцію брючним моделям. Для холодної пори року ідеальним рішенням буде щільний трикотажний або в’язаний костюм зі спідницею. Наразі найбільший попит серед українок мають костюми зі спідницями плісе.


Романтичний стиль: банти, рюші, волани

Проявити витонченість та жіночність в образі допоможуть речі з пишними воланами, драпіруванням, бантами та складками. Ці елементи найкраще виглядатимуть на тонких летючих тканинах, тому зимою, скоріше за все, ви зможете вдягати витончені сукні на вечірки, корпоративи, свята. До речі, пишні спідниці з воланами 2024 року мають середню та занижену талію.


Червоний колір

Ера барбі потрохи втрачає позиції. Цієї зими замість рожевого дизайнери пропонують широку палітру червоних кольорів, від світлих до насичених бордових. Темні відтінки червоного особливо гармонійно будуть виглядати в повсякденних зимових образах. Яскравий червоний одяг та взуття допоможе створити атмосферу свята.


Акцент на талію за допомогою баски

Потрохи відходячи від оверсайзу, модниці світу спочатку почали просто акцентувати талію більш звуженими силуетами, потім підкреслювати пасками, а тепер в тренди вривається давно забутий елемент – баска. Цей елемент крою допомагає створити силует пісочного годинника на будь-якому типу фігури. Додатковий об’єм в області стегон візуально витончує талію, виглядає спокусливо та граційно.