0
0

Весняні тренди 2023

Вітаємо всіх шанувальниць моди в блозі інтернет-магазину жіночого одягу Simona Polagina. Сьогодні ми розповімо вам про подіумні тренди весни 2023, які, як це зазвичай стається, у тому чи іншому вигляді будуть адаптовані під повсякденні образи. Деякі елементи можна використовувати для стилізації святкових lookів, стильних аутфітів для соціальних мереж, фото сесій тощо.

Низька посадка




Хтось багато років протестував проти завищеної талії, а хтось не може ніяк прийняти вже не новий тренд. Джинси, штани та спідниці низької посадки вже в трендах близько 2 років, тож є ймовірність, що вони перейдуть до бази. Актуально виглядають джинси палаццо, штани карго повної довжини з низькою, але не ультра низькою посадкою. Силует видовжується за допомогою прямих ліній, тож ноги візуально не вкорочуються. Звісно, цей тренд вимагає гарного пресу та чіткої талії, тому не кожна дівчина буде відчувати себе впевнено в такому вбранні.

Широкі брюки карго




На зміну джинсам палаццо прийшли штани карго у новій варіації. Років 5 назад штани карго були вкорочені, з високою посадкою, нерідко з фіксацією штанки ремінцем чи гумкою знизу. У 2023 році актуальні широкі штани карго повної довжини. Хіт, якщо вони ще й на середній чи низькій посадці. Штани карго чудово вписуються у повсякденний стиль, підходять для поєднання спортивних і класичних речей.

Драпірування на одязі



Драпірування – складки та збірки на тканині виглядають витончено та роблять образ цікавішим. Речі з драпірованими елементами чудово розбавлять образи в стилі мінімалізм. Звичайний міський look зі спідницею, сукнею чи топом в складку навіть в одній кольоровій гамі виглядатиме складніше і привабливіше. За допомогою драпірування можна скорегувати недоліки фігури, якщо вони є.

Яскраві кольори все ще в тренді





Майже всі колекції були представлені у яскравих кольорах, тож весною 2023 ми не повертаємося до монохромних образів, а все ще використовуємо колір як акцент. На зміну класичним насиченим тонам прийшли неонові відтінки, серед яких на першому місці салатовий або зелений неон, помаранчевий, рожевий.

Гіпертрофовані об’ємні рукави та акцентні плечі


Об’єм у плечовій зоні використовується для структурування силуету. Акцент на плечах допомагає візуально зменшити стегна та додає образам маскулінності. Пишні рукави буфи та рукави ліхтарики не тільки не полишають нас, але й зростають в об’ємах.  У порівнянні з акцентними плечима, що додають суворості, пишні рукави навпаки, транслюють витонченість, ніжність, романтичність.

Краватки

Жіночі пальта

Знову в моду повертаються краватки, однаково актуальні для чоловічого та жіночого вбрання. За допомогою краватки можна підкреслити офіційно-діловий стиль на роботі, навчанні. Жіночі lookи, особливо зі спідницями, виглядатимуть незвично та різноманітно.

Байкерський стиль





Останні роки проглядається тенденція на шкіряні тотал-луки, декор у вигляді шипів та пряжок, об’ємні байкарські куртки тощо. На відміну від звичайної куртки-косухи, що вважається базовим елементом гардероба, для байкерського стилю використовується груба шкіра, нерідко з ознаками старіння, заломами, потертостями для вінтажного вигляду. Зухвалий, але носибельний тренд, адже бомбер чи куртку зі шкіри в байкарському стилі легко вписати у повсякденний неофіційний ауфіт. Навіть повністю шкіряний наряд можна стилізувати без підкреслення сексуальності за допомогою вільних фасонів та грубіших текстур.

Рюші та банти



Відсилання до романтичного стилю у дещо новому читанні. На подіумах рюші були присутні переважно на блузах у поєднанні з об’ємними рукавами. Занадто романтичну акцентну блузу можна поєднати з лаконічним низом: прямими шкіряними однотонними брюками, спідницею міді з розрізом для отримання стильного, але носибельного аутфіту. Банти й рюші – не тільки дівочі та святкові елементи. Вони допомагають зіграти на контрасті.

Строгість та стриманість



Елегантні прості, але структуровані образи в стриманій кольоровій гамі протистоять попереднім гіпертрофованим тенденціям. Переважають сірі, чорні тони та чіткі форми. Костюми, прямі пальто, базові сукні нагадують вантажні статусні вбрання модниць ХХ століття. Цю тенденцію однозначно варто взяти до уваги шанувальницям мінімалізму та жінкам, що дотримуються дрескоду за професією. Знизити градус вінтажу допоможе сучасна зачіска, взуття та аксесуари: сумка, окуляри, прикраси.

Костюми в дрібну смужку



Смугасті костюми є базовими, проте цієї весни дизайнери погралися з силуетами та пропорціями. Сучасне читання брючного жіночого костюма в смужку – великі плечі, підкреслена талія, повна довжина брюк. Тренд родом з 90-х років.

Повністю джинсові вбрання



Денім актуальний завжди. Весною 2023 року нам пропонують створювати тотал луки з деніму: джинсова куртка чи сорочка + спідниця, джинси, шорти. Кольорова гамма різноманітна: базовий блакитний, синій, сірий, чорний та фарбований денім рожевих, зелених, відтінків, навіть варений в стилі хіпі. Варто поєднувати верх та низ одного відтінку. Також 2023 року на піку популярності джинсові спідниці довжини максі з розрізом.

Рваний трикотаж


Светри, джемпери з рваним ефектом – референс до стилю гранж, підліткового бунту і зневаги до суворих правил. У 2023 році речі з рваним ефектом можна сміливо вдягати у повсякденному житті, міксуючи з лаконічними формами. Образ стає цікавішим, проте занадто епатувати соціум дірками вже не вийде. З переваг – оверсайзні речі з дірками комфортні, розслаблені та зручні. Поєднавши рваний трикотаж зі шкірою можна досягти того самого зухвалого ефекту.

Зміїний принт



Цього разу мова йде про принт пітона на шкірі, що виглядає більш органічно за зміїний малюнок на тканині. Структурована шкіра з фактурою змії виглядає благородно, ефектно. Кольори можна обрати різні – від базових до яскравих.

Рукавички як елемент образу




Рукавички у різних варіаціях присутні в трендах вже не перший рік. Ними можна доповнювати святкові образи, вбрання на кожен день. Вони можуть бути легкими напівпрозорими, декорованими стразами чи вишивкою, велюровими, трикотажними тощо. В тренді високі рукавички, однак носити їх кожного дня навряд чи можливо. Як альтернативу дизайнери пропонують гольники та боді з цільними рукавами, що імітують рукавиці. Такий екстравагантний наряд підійде для вечірки чи модних фото.