0
0

Головні тренди весни - про що варто знати?

Нас очікують справді кардинальні зміни в моді. Декілька років поспіль тенденції змінювалися мінімально. Хоч дизайнери і пропонували нове бачення, до масмаркету та локальних брендів доходили лише незначні деталі. Навіть занижена посадка «приживалася» досить довго. Зараз ситуація зовсім інша. Тож якщо ви очікували на щось свіже та новеньке, готуйтеся поринути в світ весняної моди 2024 з нами!

1. Вінтажні куртки oversize з потертостями




«Татові куртки» в тренді! Цього разу не тільки шкіряні, але й джинсові. Їх головна ознака – об’ємний силует та вінтажний вигляд.

2. Акцентні плечі


Обирайте пальто та піджаки з підкладками під плечі. Образ одразу набуває структурованого вигляду та виглядає елегантно.

3. Білизна як акцент




Цей тренд активно відслідковується з початком популяризації середньої та низької посадки. Відсилка до нульових, однак з видозміною – замість сексуальної білизни використовується спортивна. З тканин превалюють трикотаж в рубчик, бавовна. Акуратно виглядаючи з-під джинсів білизна додасть родзинки навіть спортивному образу. Бра та топи в білизняному стилі досі лишаються актуальними.

4. Штани сигарети



Брюки «цигарки» – звужені донизу моделі зі стрілками та оголеними щиколотками. Поєднуйте їх з піджаками та шкіряними туфлями лоферами, або навіть мюлями чи балетками. В більш теплу погоду вони чудово виглядають з босоніжками на невисоких підборах.

5. Балетки



Хтось чекав цього тренду майже 10 років, а хтось досі перебуває в шоку, думаючи «Як можна було це повернути в моду?». Балетки не просто так були популярними в 2010-ті роки. Туфлі з пласкою підошвою або низьким широким підбором ідеально підходять для активного способу життя ділової леді.

6. Бордовий колір



Як всі ми знаємо, головним кольором року вважається червоний та його відтінки. Весною дизайнери зробили ставку на бордовий. Насичений колір стиглої вишні виглядає розкішно та додає благородства.

7. Оголений живіт


Крім кроп-топів та низької посадки цей тренд набуває нового читання. Можна штучно оголювати область талії, використовуючи одяг звичайного крою, наприклад, розстібнути ґудзики кардигану, підгорнути лонгслів чи цікаво зав’язати сорочку.

8. Відкриті плечі




Топи, джемпери та сукні з оголеними плечима – ідеальний тренд весни 2024. Обирайте моделі з трикотажу, льону, деніму.

9. Спідниця балон

Дизайнери продовжують акцентувати увагу на цих цікавих моделях. Крій балон відрізняється підгорнутим об’ємним низом. Не треба упереджень! Якщо ви думаєте, що це варіант тільки для вечірки або романтичної зустрічі, поспішаємо вас переконати в протилежному. Спідниця балон з буде оригінально виглядати з спортивними кедами та бавовняним лонгслівом.  

10. Комбінезони


У весняних показах було представлено багато варіантів комбінезонів. Моделі в яскравих кольорах зустрічаються в колекціях Saint Laurent, Miu Miu. Якщо вам більше до вподоби класика, тоді обирайте комбінезон чорного чи сірого кольору.

11. Широкі штани/джинси карго




Карго – втілення стилю та функціональності за рахунок крою та накладних кишень. Комбінуйте їх з кросівками, ботильонами на підборах, туфлями та навіть босоніжками kitten hill. На піку популярності саме широкі моделі. Посадка варіантивна – від високої до низької.

12. Джинси скейтери



Широкі джинси нікуди не зникають, навпаки, вони стають ще ширшими. Одною з найпопулярніших моделей цієї весни стануть джинси скейтери. Вони відносяться до вуличної моди, легко комбінуються з куртками бомберами, бейсболками, футболками зі statement принтами.

13. Куртки бомбери



Продовжують залишатися з нами. Актуальні фасони – подовжений лаконічний бомбер oversize силуету та кроп варіант. А якщо бомбер ще й шкіряний, вантажний ті з акцентними плечима – виходить мега стильне комбо. Комбінуйте його з сукнями та спідницями. Особливо цікаво буде виглядати образ з довгою джинсовою спідницею.

14. Прозорі блузки




Напівпрозорі шифонові блузки та топи, під якими проглядається білизна, а також мереживні кофтинки різноманітних фасонів допоможуть урізноманітнити образи.

15. Великі квіти



На зміну дрібному флористичному малюнку прийшли масивні об’ємні квіткові принти. Особливо вдало цієї весни будуть виглядати червоні квіти. Цей тренд плавно перетікає в аксесуари. Чокери у вигляді великої квітки – все ще носимо.

16. Металлік


З зимових трендів перекочував у весняні. Обирайте спідниці, джинси, шорти, піджаки з тканини з металевим напиленням. Якщо це занадто радикально, спробуйте почати з аксесуарів: прикрас, сумок та клатчів, взуття.

17. Максі довжина





«Максималізм» присутній у всьому, починаючи від верхнього одягу, закінчуючи джинсовими спідницями. Плащі, тренді, пальто максі довжини виглядають особливо ефектно. На більш теплу весну можна обрати довгу трикотажну сукню в рубчик.

18. Акцентні шарфи і палантини


Вже близько 10 років поспіль ми користувалися шарфами виключно заради обігріву, але так як в тренді  епоха 2010х, настав час поглянути на них по новому. В цьому сезоні шарфи і палантини – це помітний аксесуар. Тканина може бути легкою: шовк, бавовна, віскоза. Головна увага відводиться до малюнків. Принтовані шарфи і палантини здатні влучно доповнити та розбавити звичайний повсякденний look.

19. Трикотажні шапки біні



На зміну масивним в’язаним моделям прийшли класичні шапки біні, або як їх ще називають -  «шкарпетки». Це трикотажні облягаючи шапки дрібного в’язання, що щільно прилягають до голови. Зважаючи на факт, що тренд все ж таки весняний, така шапка виступає скоріше аксесуаром, а ніж головним убором від холоду.

20. Кольорові колготки



На відміну від минулого року, щоб актуально виглядати весною 2024, обирайте колготки оливкового, темно-вишневого кольору. Навіть базовий однотонний образ з спідницею можна ефектно обіграти за рахунок такого кольорового акценту.